Onderzoek haalbaarheid buurtsportcoaches

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk gaat onderzoeken of buurtsportcoaches haalbaar zijn in Beverwijk. Buurtsportcoaches zijn actief in de wijk en richten zich op sport en beweegactiviteiten voor jong en oud. Buurtsportcoaches leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de buurt en een gezondere leefstijl. Op termijn moeten er minimaal drie buurtsportcoaches actief zijn in de gemeente Beverwijk.

Door de inzet van buurtsportcoaches wordt de deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten in een wijk gestimuleerd en vergroot. Maar daarnaast dragen buurtsportcoaches ook bij aan:

  • de sociale samenhang en maatschappelijke betrokkenheid;
  • de leefbaarheid in de wijk;
  • een gezonde leefstijl van inwoners;
  • de versterking van samenwerking tussen lokale buurt-, welzijn-, onderwijs- en sportpartners.


In april is er gestart met het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek. In dit kader worden er gesprekken gevoerd met diverse organisaties en verenigingen om te kijken of er een gezamenlijke behoefte is en er mogelijkheden zijn voor het realiseren van de buurtsportcoaches. Het haalbaarheidsrapport is naar verwachting rond de zomer afgerond. Het college B&W neemt op basis van dit rapport een besluit om wel of niet buurtsportcoaches te realiseren in Beverwijk.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) investeert in buurtsportcoaches om zo voldoende aanbod van sport en bewegen voor alle inwoners te creëren. In totaal zijn er 2.900 buurtsportcoaches in Nederland actief.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.sportindebuurt.nl. Als u vragen heeft over de regeling buurtsportcoaches dan kunt u contact opnemen met Niels Veen, of telefoonnummer 0251-256 256

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing