Onderzoek leefbaarheid en veiligheid

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk wil graag weten hoe tevreden de inwoners zijn over de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Om hier achter te komen wordt in april door onderzoeksbureau Companen een onderzoek gestart. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. De maatschappelijke partners zoals de woningbouwverenigingen en de Stichting Welzijn Beverwijk zijn betrokken bij de opzet van het onderzoek.

De gemeente wil graag weten of inwoners tevreden zijn over voorzieningen in hun buurt zoals winkels, speelplekken of ontmoetingsgelegenheid. Wat inwoners vinden van bijvoorbeeld het onderhoud van stoepen, wegen en parken. Maar ook hoe inwoners contacten in hun buurt ervaren en op welke manier ze zich zouden willen inzetten voor de leefbaarheid in de eigen buurt. Hoe beleven inwoners de veiligheid in hun buurt. Is er bijvoorbeeld sprake van overlast, criminaliteit of zijn er onveilige plekken? Speciale aandacht wordt besteed aan de positie van bewoners, die extra zorg nodig hebben zoals bijvoorbeeld ouderen of mensen met problemen.

Onderzoeksbureau Companen voert het onderzoek uit. De gemeente heeft een steekproef genomen uit het bevolkingsregister. De mensen, die daaruit te voorschijn zijn gekomen, hebben een brief gekregen. Daarin wordt gevraagd of zij de vragenlijst op het internet willen invullen. Een aantal mensen wordt telefonisch benaderd.

De resultaten worden voor de zomer verwacht. Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat de burgers, die worden benaderd, meedoen aan de enquête. Alleen bij een hoge deelname kan een goed beeld worden gegeven van de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente. Als bedankje wordt onder de deelnemers een aantal bioscoopbonnen verloot.

Voor vragen of meer informatie kan contact opgenomen worden met Ina van Zanten, telefoon 0251-256 256.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken