Online kunstlezing over Hilma af Klint georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord

Door: Jan Pronk

Beverwijk- Tijdens deze lezing op woensdag 13 december vertelt Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend over het leven van de kunstenares Hilma af Klint, haar ideeën en haar individuele beeldentaal vol vorm- en kleursymboliek. Je ziet onder meer haar abstracte werk van ver voordat kunstenaars als Kandinsky, Malevitsj of Mondriaan abstract gingen werken. Ook vertelt Krzysztof waarom af Klint zo lang onbekend en zelfs vergeten is geweest.

De adellijke Hilma af Klint werd geboren in 1862, genoot een academische opleiding in de diergeneeskunde, maar was van jongs af aan geïnteresseerd in spiritualiteit en natuurlijk kunst.

Het Kunstmuseum in Den Haag biedt dit najaar een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het bijzondere oeuvre van de Zweedse kunstenares Hilma af Klint in de context van haar tijd. 

Je volgt deze lezing online vanaf je eigen pc of tablet. Meld je aan via de website van Bibliotheek IJmond Noord en je ontvangt op de ochtend van de lezing een link om 's avonds aan de lezing deel te nemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing