Online lezing over Johannes Vermeer bij bibliotheek IJmond Noord

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Van de Delftse schilder Johannes Vermeer is er een oeuvre bekend van zo’n 35 schilderijen, ook al zijn kenners het niet over alle toeschrijvingen eens. Van dat kleine aantal werken heeft het Rijksmuseum het voor elkaar gekregen om er 28 naar Amsterdam te laten komen voor een grote overzichtstentoonstelling die tussen 10 februari en 4 juni plaatsvindt. Nooit eerder waren er zoveel werken van de schilder bij elkaar.
De online lezing op dinsdag 21 februari is een mooie voorbereiding op of aanvulling aan deze tentoonstelling!

Vermeer staat bekend om zijn verstilde interieurscenes, zijn perfecte composities, zijn zachte licht en misschien wel vooral om de mysterieuze sfeer die hij wist neer te zetten. Een slok uit een glas wijn, melk die uit een kan vloeit, een brief die op het punt staat uit een hand te glijden; een handeling is bij Vermeer zelden gewoon een handeling, maar onderdeel van een verhaal. Wat dat verhaal dan precies is? Dat geeft Vermeer maar zelden makkelijk weg. Ongetwijfeld is juist dit waarom zijn werk al generaties weet te boeien.

In deze lezing krijg je een overzicht van Vermeers oeuvre, van zijn stijl en van zijn onderwerpen. Ook besteden we aandacht aan de mythe van Vermeer en de hernieuwde aandacht voor zijn werk in de negentiende eeuw.

Je volgt deze lezing vanuit huis vanachter je eigen computer of tablet. Koop je deelnamebewijs online via onze website (www.bibliotheekijmondnoord.nl) of tussen 13.00 – 17.00 uur bij de klantenservice in een van onze vestigingen. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing