Ontbijtje met burgemeester en wethouder

Door: Bos Media Services

Tinsae Wempe uit Akersloot nam de cheque van burgemeester Ossel in ontvangst. Het geld gaat naar de Linda Foundation, een organisatie die kinderen uit gezinnen die in armoede leven een mooie decembermaand bezorgt door ze cadeaukaarten te schenken.

BEVERWIJK – Elf leerlingen van SSBO De Zeearend bezochten, samen met enkele leerkrachten, donderdagochtend het stadhuis om te ontbijten met burgemeester Freek Ossel en wethouder onderwijs Haydar Erol. Het bezoek vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, dat jaarlijks wordt gehouden. Doel van de actie is kinderen te wijzen op het belang van een gezond ontbijt. 

De elf leerlingen hadden zich goed voorbereid op het bezoek, ze hadden op school al een aantal vragen bedacht om tijdens het ontbijt te kunnen stellen. Wat doen een burgemeester en een wethouder eigenlijk precies? Gaan ze veel op reis? Komen ze vaak op scholen? En waarom draagt de burgemeester een ambtsketen? Ossel en Erol gaven de kinderen uitgebreid antwoord. Over de ambtsketen bijvoorbeeld: "Dat is het symbool van de stad. Als ik de ambtsketen draag, kan iedereen goed herkennen dat ik de burgemeester ben." Als voorbeeld noemde hij de intocht van Sinterklaas. "Als Sinterklaas aankomt en mij ziet met de ambtsketen, weet hij meteen dat ik de burgemeester ben." Dan vraagt een leerling: "Woont u hier? Of in een kasteel?" Ossel: "Ik zou heel graag in een kasteel willen wonen, maar ik woon in een gewoon huis." Van de kinderen wilde Ossel op zijn beurt weten hoe ze thuis ontbijten. "Ik eet meestal iets ongezonds, zoals vlokken. Maar tussen de middag eet ik dan weer gezond." Namens de gemeente Beverwijk werd een bedrag van 400,- euro gedoneerd aan de Linda Foundation, het goede doel waaraan het Nationaal Schoolontbijt dit jaar is gekoppeld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing