Onthulling eerste zwaaisteen in Gemeente Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Donderdag 24 maart is het zover. De kinderen van OBS Het Kompas zijn er helemaal klaar voor. De onthulling van de eerste twee zwaaistenen in de Gemeente Beverwijk.

Deze onthulling valt samen met een buurtbakkie (georganiseerd door Pré Wonen en het Sociaal team Beverwijk) en de afsluiting van de Kunstweken van de basisschool. Ouders en omwonenden zijn uitgenodigd om een bakkie koffie/thee met ons te komen drinken en dit te vieren.

Wat is dat nou zo’n zwaaisteen? 

Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een zwaaihandje erop en nodigt uit tot zwaaien. Dat zwaaien naar elkaar zorgt voor een glimlach, geeft een gevoel van gezelligheid en stimuleert contact - thuis en in de buurt. Ze liggen bij jonge en oudere mensen voor het huis en bij zowel gezinnen als alleenstaanden. 

Zwaaisteen is een landelijk initiatief naar het idee van Corinne Tijsseling uit Zwolle. Hiermee wil zij bereiken dat er vaker gezwaaid wordt naar mensen die thuis zijn, zodat het samen beleven van vrolijke en gezellige momenten toeneemt. Tijsseling kwam op het idee tijdens een onderzoek naar vrijetijdsbesteding van senioren. Veel van hen spraken uit te genieten van ‘spontane gezelligheid’ rondom huis. Een beetje reuring. 

De eerste Zwaaisteen is medio 2019 in Zwolle geplaatst. Inmiddels tref je ze in zowel Nederland als België aan. Meer informatie op www.zwaaisteen.nl. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing