Onthulling straatnaambord Ab Geldermanshof en start bouw De Fruitmeester

Door: Ab Jenema

Ab Geldermans in gesprek met Margareth Jenema bij Radio Beverwijk.

BEVERWIJK – Op donderdag 8 september 2022 vindt in Binnenduin de feestelijke onthulling plaats van het straatnaambord Ab Geldermanshof. Dat gebeurt in aanwezigheid van Ab Geldermans, wethouder Ali Bal, projectontwikkelaar Dura Vermeer en de toekomstige bewoners van de Fruitmeester, het bouwplan waarin de Ab Geldermanshof ligt. Tevens wordt de start van de bouw van het deelplan De Fruitmeester gevierd.

Bekende Beverwijkers
Het initiatief om straten in Binnenduin te vernoemen naar bekende Beverwijkers kwam jaren geleden van Rob Keesen uit Beverwijk. Het college heeft dit initiatief overgenomen.
Inmiddels wordt er al gewoond aan de Annie Palmenlaan, de Jan Verschoorstraat, Rita Hovinkstraat en Marco Bakkerstraat.

Ab Geldermans Geboren en getogen Beverwijker
Ab Geldermans was van 1959-1966 prof wielrenner. In 1960 won hij als eerste Nederlander Luik-Bastenaken-Luik. Hij deed zeven keer mee aan de Tour de France; in 1962 was hij meesterknecht van Jacques Anquetil en eindigde als vijfde in het eindklassement. Ook droeg hij dat jaar de gele trui en werd hij Nederlands kampioen.

De Fruitmeester In het deelplan De Fruitmeester bouwt Dura Vermeer 4 vrijstaande woningen, 11 rijwoningen, 21 kleine en grote appartementen én 18 twee-onder-één-kap-woningen. De woningen zijn geïnspireerd op de tuinderscultuur en worden energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. Bijna alle woningen zijn inmiddels verkocht. Voor meer informatie: https://nieuwbouw-defruitmeester.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing