Onthulling vredespaal in Wijk aan Zee.

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op 16 oktober wordt een vredespaal onthuld bij Banjaert, het NIVON Natuurvriendenhuis en kampeerterrein aan de Burgemeester Rothestraat 53 A, te Wijk aan Zee.

Het plaatsen van deze vredespaal is op initiatief van Vrouwen voor Vrede IJmond en is bedoeld  om stil te staan bij een rechtvaardige wereld, ook in onze eigen omgeving.

De onthulling is om 14.00 uur en zal worden gedaan door Hanneke Leeuwerink, voorzitter beheerscommissie Banjaert samen met Greet Cudovan promotor van Wijk Aan Zee.

De ceremonie wordt omlijst door een muzikale bijdrage van Piet Eikel en zijn muzikanten.

Iedereen is van harte welkom om de onthulling bij te wonen. Daarna is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee dat wordt aangeboden door de huiswacht van Banjaert. 

Er staan inmiddels meer dan 250.000 vredespalen verspreid over de wereld. Het idee van de verspreiding van de vredesboodschap is bedacht door de Marisha Goi uit Japan die na de verwoestingen van de tweede wereldoorlog, met daarbij de verwoesting door de atoombommen, zijn werk in dienst van de mensheid heeft gesteld.

De Uitgeester Herman Rasch is de maker van vredespalen waarvan er een aantal in deze omgeving staat o.a. aan het Stratingsplantsoen in Velsen-noord en bij de molen in Akersloot. Nu komt er ook een in Wijk aan Zee.

Vrouwen voor Vrede IJmond vraagt al bijna 40 jaar op verschillende manieren aandacht voor het uitbannen van  kernwapens. Nu wordt er in samenwerking met  Banjaert de vredespaal geplaatst met daarop de boodschap: “’ Moge vrede heersen op aarde”.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing