Ontmoet de Noord-Hollandse molenaars!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Evenals vorig jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!'. Want molens leer je pas goed kennen, als je met molenaars praat. In de provincie
Noord-Holland doen zo'n 90 molens mee. Voor kinderen is gratis een molenbouwplaat op te halen. Kijk op molens.nl voor alle deelnemende molens.

Feestelijke activiteiten op de Noord-Hollandse molens
Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je alles over zijn prachtige molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Enkele bijzondere openstellingen zijn:

Zaterdag 11 mei, 10.00-16.00 uur: Molen Het Noorden in Oosterend (Texel) wordt gerestaureerd. Tijdens Nationale Molendag kunnen belangstellenden zien welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en krijgen hierover uitleg.
Zaterdag 11 mei, 10.00-16.00 uur: In Alkmaar-Oudorp zijn de Strijkmolens B, C en D van De Zes Wielen geopend voor bezoek. De molenaars verzorgen rondleidingen en rond Molen D is een markt. Er is een verhalenverteller en er wordt voor muziek en pannenkoeken gezorgd. Strijkmolen B is ook zondag van 10.00-17.00 uur geopend.
Zaterdag 11 mei, 10.00-16.00 uur: Op, rond en in de Twuijvermolen in Sint Pancras is op zaterdag van alles te beleven. De woning in de molen is te bekijken, en daar is de werking van de molen dankzij de vele 'doorkijkjes' goed te zien. In het naastgelegen educatiecentrum wordt veel georganiseerd voor kinderen.
U bent van harte welkom!

Gratis molenbouwplaat
Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen een gratis molenbouwplaat klaar.

Meer weten? Ga naar molens.nl
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op molens.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing