Ontmoet schrijfster Rosita Steenbeek

Door: Jan Pronk

Foto : Frank Ruiter

BEVERWIJK - Dinsdagavond 20 december is Rosita Steenbeek van 20.00 tot 21.30 uur te gast in de Kleine Zaal van het Kennemer Theater.

In april verscheen haar nieuwste roman ‘Julia’. Die staat deze avond centraal. Ze zal vertellen over de totstandkoming van het boek en natuurlijk leest ze er fragmenten uit voor. Ook kun je haar vragen stellen. Het boek is dan ook te koop. Ze signeert het graag voor je. Iets over de inhoud van het boek: Julia is het enige kind van keizer Augustus. Ze zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt. Een van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept. Rosita gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia’s tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken waar de geschiedenis aanraakbaar wordt. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Rosita debuteerde in 1994 met De laatste vrouw. Een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft en dat in verschillende talen werd vertaald. Sindsdien wijdt ze zich volledig aan het schrijven. Er volgden vele romans en ook meerdere boeken over Rome, de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont.
Zie voor kaartverkoop en meer info: kennemertheater.nl en bibliotheekijmondnoord.nl. Of koop je entreebewijzen bij de theaterkassa van het Kennemer Theater, woensdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Daar kan het ook nog vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing