Ontmoet Simone van der Vlugt

Door: Ab Jenema

Foto: Wim van der Vlugt

IJMOND - Een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters is dinsdag 25 februari om 20.00 uur te gast in de kleine zaal van het Kennemer Theater. Wereldwijd werden van de thrillers van Simone van der Vlugt
twee miljoen exemplaren verkocht, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië.

In 2014 verscheen haar thrillerdebuut De reünie, gevolgd door onder meer Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. In 2012 sloeg Simone van der Vlugt een nieuwe weg in met de thrillerreeks waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Inmiddels zijn er drie delen: Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom. Van deze trilogie is een televisieserie gemaakt met de titel Lois. Fantastisch zijn ook de historische romans die Simone sinds 2009 schrijft, zoals Jacoba, dochter van Holland, Rode sneeuw in december en De lege stad. Nachtblauw werd in maar liefst vijftien landen verkocht.

In 2017 verscheen Ginevra, in 2018 Het schaduwspel en in 2019 Wij zijn de Bickers!, Van der Vlugts eerste historische non-fictieboek. Eerder schreef ze ook leuke jeugdboeken waarin op een goed leesbare manier een stuk Nederlandse geschiedenis verteld wordt. Samen met haar man Wim maakt Simone ook nog eens reissfeerboeken. Hun reis door Portugal resulteerde in Fado e Festa, waarvoor Simone de teksten schreef en Wim de prachtige foto's maakte.

Voorjaar 2014 verscheen Friet en Folklore. Reizen door feestelijk Vlaanderen. De boeken van Simone zijn meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen zoals de NS Publieksprijs, De Gouden Strop, Beste thriller Vrouwenthrillers en Crimezone. 
Wees erbij als Simone voorleest uit eigen werk, luister naar het interview met haar en stel haar jouw vragen.

Uiteraard verkoopt The Read Shop Express Beverwijk deze avond ook haar boeken, die de schrijfster graag voor je signeert.

Kaartverkoop via het Kennemer Theater, online of aan de kassa. Zie www.kennemertheater.nl.
Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je korting op de entreeprijs.
Ook al te koop: kaarten voor de Literaire Ontmoeting met Peter Buwalda op dinsdag 3 maart.

De serie Literaire Ontmoetingen wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord en The Read Shop Express Beverwijk.
__________________________________________________________________________________

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing