Ontwerp kop van de haven gepresenteerd

Door: Bos Media Services

Waar nu nog restaurant 't Schip ligt moet een aanleghaven voor passanten komen.

BEVERWIJK - Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de kop van de haven is aan de gemeenteraad gepresenteerd. In de raadscarrousel is gediscussieerd over de plannen, de reacties waren overwegend positief.  

In januari heeft de gemeenteraad ingestemd met het krediet en het schetsontwerp voor de kop van de haven. Het college is hiermee aan de slag gegaan en presenteerde in de carrousel het definitieve ontwerp. De nieuwe inrichting van het gebied ziet er veelbelovend uit, daar waren de raadsleden het over eens. In de presentatie was te zien hoe de kop van de haven ingericht gaat worden, van bestrating tot aan een nieuwe steiger. Ook werd duidelijk dat het college meer reuring wil in de haven. Mede door passanten de mogelijkheid te bieden om aan te leggen in de haven wil men dit voor elkaar krijgen. Het leverde kritische vragen op vanuit de raad. Zo vroeg de VVD zich af of er wel behoefte is aan de ingetekende passantenhaven. Opvallend, omdat VVD-voorman Frans Koster zich als wethouder anderhalf jaar geleden een warm pleitbezorger toonde voor dit onderdeel van het plan. D66 had ook twijfels bij de haven als plaats om te verblijven. "Is daar behoefte aan of ligt het plein er straks verlaten bij?", vroeg de partij zich af.

Verschillende raadsleden toonden zich bezorgd over de medewerking van de twee ondernemers die zich nog niet geschaard hebben achter het definitieve ontwerp. Wethouder Tim de Rudder gaf aan dat de gemeente deze ondernemers best de hand wil reiken, maar dat de gemeente niet alles gaat betalen. Ook gaf de wethouder aan dat de plannen niet worden uitgesteld mochten de twee ondernemers niet meedoen aan de vernieuwing van de Kop van de Haven. OOk restaurant 't Schip passeerde de revue. De fracties van Gemeentebelangen en Democraten Beverwijk vroegen zich af wat de status is van het schip. De wethouder vertelde dat er ruimte in de haven is gereserveerd voor een drijvende horecagelegenheid. Of dit het pannenkoekenschip wordt of iets anders liet hij het midden.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl