Onvervalste IJmond-rock op zondag 5 maart in De Zon

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Het eerste weekend van maart staat in Wijk aan Zee al jarenlang bekend om het Rory Gallagher Tribute, het grootste Nederlandse 2-daags festival ter ere van de Ierse gitaarheld. De populariteit werd voor de 24ste editie (op 3 en 4 maart) weer eens bewezen toen deze in september binnen 14 dagen was uitverkocht!

De traditie wil dat er op de zondag na het festival nog een afterparty is. Dat is dus op zondag 5 maart, in Café de Zon. Vanaf 15.00 uur 's middags zijn de deuren open. Als eerste zal Double Dutch Blues Project het podium bestijgen voor een set gevarieerde blues. Nummers die je zo herkent, die je mee kan zingen en waar je lekker op kunt dansen. Ze doen ook een paar nummers van Rory Gallagher. Dat is niet zo gek als je weet dat zanger Jan van Bodegraven mede-festival organisator is en bassist Dave Burns in de vooraanstaande Rory Tribute bands Sinnerboy en TD Hellhounds heeft gespeeld. Verder op mondharmonica Hans Duyn, Rob Verkerk op gitaar en Gino van der Spree op drums.

Na een korte pauze keert een andere lokale band terug: Loaded. Al sinds het jaar 2000 spelen zij de grootste hits van de IJmondiale super formatie Carlsberg. Carlsberg - met 8 singles waaronder de hits "All the presidents men" en "Kentucky Highball" van 4 elpees - heeft een geweldig repertoire waaruit Loaded (vernoemd naar een elpee titel) hun keuze heeft gemaakt. Na een succesvolle periode stopte de band om zich ieder individueel op andere projecten te richten, maar nu zijn ze dus weer terug voor een set onvervalste IJmond rock. Rob "James" de Groot op zang, Marco Metselaar op gitaar, Ben van Egmond op bas en Léon Groeneveld op drums. De laatste drie zijn onder andere bekend als de muzikanten van The Relic.Kaarten à 10 euro voor deze middag zijn online te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/dayafter, te reserveren via [email protected] of te koop aan de deur (als het niet is uitverkocht).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing