Ook bunkers Wijk aan Zee open op Bunkerdag

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Op zondag 5 juni 2016 zijn de Küver en de Radarbunker geopend voor het publiek. Het is die dag landelijke Bunkerdag, alle bunkers langs de Noord-Hollandse en Zuid-Hollandse kust zijn die dag te bezichtigen. 

In de Küver 451a in het Gaasterbos, ingang Gaasterpad, worden de hele dag films gedraaid. Elk heel uur vertoont Jan van der Land de films Vrijheit I, II en III, met interviews van ouderen die de oorlog meegemaakt hebben. Waar de Manschappenbunker en de Radarbunker dicht bij elkaar in de duinen liggen, ligt de Küver 451a net iets verder weg. Je kunt ervoor kiezen een mooie wandeling door de duinen te maken, of je gaat mee in de historische voertuigen van Keep Them Rolling.

Keep Them Rolling heeft allerlei voertuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt of gefabriceerd zijn. Op de Dorpsweide staan de Jeeps en Dodges voor je klaar om je heen en weer te brengen naar de bunkers. Een retourtje kost € 2,00 per persoon en is alleen voor bezoekers met een Bunkerdagticket beschikbaar. De bunkers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Een passe-partout geeft toegang tot alle bunkers en kost € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen onder de 12 jaar. De toegangsbewijzen zijn te verkrijgen in de bunkers.

Kijk op www.rondjewijkaanzee.nl of www.bunkerdag.nl voor meer informatie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing