Ook dit weekend tropisch warm en nog altijd geen druppeltje regen

Door: Ron Toekook

Het is droger dan droog en afgelopen week werd zelfs het officiële droogterecord van Noord-Holland verbroken. Ook komende dagen regent het - in tegenstelling tot andere provincies - nog altijd niet. Het blijft tropisch warm.

36 dagen lang is er al geen neerslag gevallen. En daarmee is het droogterecord deze week verbroken. "Het weer wordt ook steeds extremer", zegt NH-weerman Jan Visser. Dat houdt vandaag en dit weekend nog wel even aan. Het droge weer is een blijvertje.

Vandaag wordt het rond de 25 graden en morgen tussen de 20 en 26 graden. "Aan zee, zoals in de Noordkop en op Texel, vallen de temperaturen lager uit. We krijgen te maken met een lagedrukgebied en meer wind", zegt Visser. Zondag wordt het rond de 27 en 28 graden, met een zwakke wind uit het zuidoosten, met ook meer bewolking.

In Duitsland valt dit weekend al veel regen, die buien slaan over naar het oosten van Nederland. Maar zaterdag en zondag blijft het in onze provincie nog altijd droog.

Na weekend ander beeld
Visser ziet dat vanaf maandag veranderen. Dan ontstaat een ander weerbeeld. "Het blijft zomers warm, maar vanaf dinsdag zie je wel een serieuze kans op regen en onweersbuien. Die dagen erna is er ook een reële kans op veel regenval."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing