Ook maandag geldt nog het hitteprotocol

Door: Ron Toekook

Strandtenten en kustgemeenten in Nederland maken zich op voor een verwachte toestroom van bezoekers, terwijl Rijkswaterstaat zich voorbereidt om gestrande weggebruikers bij te staan met extra personeel. Deze voorbereidingen komen met name op maandag, wanneer er opnieuw hete temperaturen worden verwacht. Op zondag zal het protocol in het hele land van kracht zijn, terwijl op maandag het protocol van toepassing is in alle provincies behalve Friesland, Groningen en Drenthe. Volgens dit protocol zullen weggebruikers die met pech langs de weg komen direct geholpen worden.

Het hitteprotocol zal gelden op maandag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag was het protocol al van kracht in de meeste provincies vanwege de tropische temperaturen. Zodra er een grote kans is dat de temperatuur de 30 graden overschrijdt, zal Rijkswaterstaat het protocol in werking stellen.

Met name op weg naar de stranden en meren kan het op zondag erg druk worden. Op zaterdag heeft de gemeente Den Haag mensen opgeroepen om niet met de auto naar Kijkduin of Scheveningen te komen vanwege de volle parkeerplaatsen. Op zondagochtend lijkt de drukte nog mee te vallen, aangezien de ANWB tot nu toe geen files heeft gemeld richting de stranden. Rijkswaterstaat acht het onwenselijk dat gestrande weggebruikers gedurende lange tijd in de zon moeten wachten op een berger bij hoge temperaturen. Daarom probeert de organisatie ervoor te zorgen dat gestrande voertuigen zo snel mogelijk naar een locatie met voorzieningen, zoals een tankstation, worden gebracht.

Weggebruikers worden geadviseerd om goed voorbereid en waakzaam te zijn tijdens hitte en voldoende drinkwater mee te nemen. Rijkswaterstaat benadrukt ook het belang van het hebben van een paraplu in de auto. Deze kan dienen als parasol voor mensen terwijl ze wachten op een weginspecteur of berger.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing