Oosterwijk is spannend

Door: Ab Jenema

Foto Esther van Aalderen – Oosterwijk

BEVERWIJK - Waar eerst weilanden lagen met een enkele boerderij, verrees rond 1960 aan de oostelijke kant van Beverwijk een nieuwe woonwijk. Met honderden doorzonwoningen en portiekflats, plantsoenen, jonge aanplant en een fikse vijver. Deze trok de aandacht vanwege het echte “eilandje” in het midden waarop zich de resten bevonden van het middeleeuwse kasteel Ter Wijk, later Oosterwijk. Weliswaar spannend voor de kinderen uit de buurt, maar doorgaans was dat eilandje onbereikbaar. Alleen wanneer het vroor, kon je het al glijdend of schaatsend bereiken. Inmiddels zijn we 60 jaar verder en is de wijk sterk veranderd, maar dat eiland met de originele stenen van de eeuwenoude kasteelmuren, ja, dat is nog steeds een blikvanger.

Toen stadsfotograaf Esther van Aalderen de wijk indook, op zoek naar bijzondere beelden, belandde zij dan ook snel bij het water. Zij ving een koppel ganzen in haar vizier. Het eiland is nauwelijks zichtbaar, maar onmiskenbaar aanwezig. ’t Is maar net hoe je kijkt. En dat laat Esther met deze foto ook zien: plat op je buik zie je de wereld heel anders.

Stadsfotograaf Esther van Aalderen legt deze stad in al haar facetten vast. In opdracht van ISOO en stichting Kunst & Cultuur Beverwijk fotografeert zij dit jaar alle tien wijken van Beverwijk. Houd Beverwijk én Esther in de gaten!

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing