Op autovakantie? Zorg dat je kindje veilig achterin zit

Door: Ab Jenema

IJMOND - Kies voor een autostoel mét rugleuning. Wist je dat 4 op de 10 ouders van kinderen tussen de 100 en 135 cm hun kindje vervoert op een zitverhoger of gewoon op de achterbank in de gordels? Echter, in het geval van een aanrijding bieden zitverhogers onvoldoende bescherming voor je kind. De Consumentenbond en Maxi-Cosi adviseren daarom je kindje tussen de 100 en 135 cm altijd in een autostoel mét rugleuning te vervoeren. 

Een autostoel met rugleuning geeft betere bescherming aan het hoofd en de nek van je kind. "Maxi-Cosi maakt zich al jaren sterk om het vervoer van kinderen zo veilig mogelijk te maken," zegt Judith van Sambeek van Maxi-Cosi. "We vroegen ruim 360 ouders hoe zij hun kindje vervoeren via een poll op Mamaplaats.nl en schrokken van het resultaat dat 40% hun kind niet in een autostoel vervoert. Uit tests blijkt namelijk dat het gebruik van een autostoel met rugleuning veel veiliger is. Het beste is een variant met hoofd- en schouderbescherming, die vermindert de impact van een zijdelingse botsing aanzienlijk."

Ook de allerkleinsten veilig in de auto
Ook de allerkleinsten verdienen de beste bescherming tijdens een autorit. Dat betekent onder andere dat je je kindje tot 15 maanden het beste achterwaarts kunt vervoeren. Dit biedt een betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus kies de veiligste optie voor je kinderen.

Check regelgeving op jouw vakantiebestemming
Belangrijk voor alle ouders die samen met hun kindjes met de auto op vakantie gaan dit jaar. In sommige Europese landen (zoals Duitsland) is het verplicht om je kind tot 150 cm in een autostoel te vervoeren. In Nederland is het verplicht tot 135 cm. Zorg dat je je altijd goed informeert voordat je op vakantie gaat!

 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress