Op dinsdag 10 mei 2022 is er een Alzheimer Trefpunt in Heemskerk

Door: Jan pronk

HEEMSKERK - Muziek zorgt voor geluksmomenten, je bent even met wat anders bezig. Muziek is goed voor iedereen, maar zeker voor mensen met dementie. En, volgens Prof. Eric Scherder opent muziek de poorten naar het verleden.

Gespreksleider Silvia Adrichem gaat in gesprek met onze pianist Jan van der Schaaf. Jan speelt al 15 op onze Alzheimer Trefpunten. Daarnaast speelt hij voor ouderen in woon- zoorgcentra en met jongeren. Muziek is de rode draad in het leven van Jan en hij neemt ons graag mee in zijn beleving en ervaring. Jan en Silvia zullen stilstaan bij de kracht die het maken en beluisteren van muziek heeft voor mensen van alle leeftijden. 

Jan zet zich ervoor in, dat muziek voor iedereen, maar zeker voor mensen met dementie, blijft bestaan. Want, zoals de zon de bloemen kleurt, kleurt de muziek het leven. 

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. Dit laatste Trefpunt van dit voorjaar belooft een bijzondere avond te worden.  De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. 

Wat kunt u verwachten? 

De bezoekers krijgen informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd door onze gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen. 

Onderwerp:     “Wat kan je samen doen op het vlak van muziek”

Plaats:              Zalencentrum De Jansheeren, Maltezerplein 1, 1961 JC  Heemskerk

Tijd:                 Zaal open vanaf  19:00  uur

Start:               19:30 uur

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing