Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op dinsdag 19 november kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Open Dag staan de deuren van de Academy van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Zij-instromers van harte welkom
Degenen die een carrièreswitch overwegen en zich willen laten omscholen voor een baan in de techniek wordt aangeraden om een kijkje te komen nemen op de Open Dag. Het leer-/werktraject van Tata Steel is namelijk ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat Tata Steel een volledig betaalde opleiding biedt, waarbij je vanaf je eerste dag ook een salaris ontvangt, een landelijk erkend mbo-vakdiploma haalt en een baangarantie met goede doorgroeimogelijkheden krijgt. Tijdens de Open Dag kunnen zij-instromers in gesprek gaan met leerlingen die hen zijn voorgegaan en het roer om hebben gegooid om carrière te gaan maken in de techniek. In een van de fabrieken op het terrein kun je zien waar je als bijvoorbeeld procesoperator komt te werken na het voltooien van je opleiding.

 

Van virtual reality tot duurzaamheid
Tijdens de Open Dag geven medewerkers uit verschillende fabrieken en afdelingen aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over het werk bij onder meer de Technische Dienst, de Warmbandwalserij, Kooks- en Gasfabrieken en de afdeling Research & Development. Via een virtual reality opstelling is het mogelijk om op een bijzondere manier kennis te maken met de installaties en processen bij Tata Steel in IJmuiden. Voor degenen die benieuwd zijn hoe Tata Steel omgaat met het klimaatvraagstuk is er informatie over de speciale module Duurzaamheid, die bij Tata Steel een vast onderdeel uitmaakt van het lesprogramma op de Academy.

Aantrekkelijke combinatie van werken en leren
Tata Steel is een walhalla voor wie zich wil ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een VMBO-kaderdiploma, een (technisch) MBO-2 diploma of een overgangsbewijs Havo3-Havo4. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen een salaris en een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken velen aan. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 91% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%).

Aanmelden niet nodig
Voor een bezoek aan de Open Dag is aanmelden niet nodig. Wanneer je het terrein op wilt voor een bezoek aan een van de fabrieken, dien je een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. De minimumleeftijd voor een fabrieksbezoek is 14 jaar. Tijdens de Open Dag kun je al direct solliciteren voor een van de opleidingen.

 

Locatie Open Dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing