Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdag 5 maart organiseert Tata Steel een Open Dag op de Academy in Velsen-Noord. Dan kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel. Tijdens deze Open Dag staan de deuren van de Academy van 14.00 tot 18.00 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. Leerlingen en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Carrièreswitchers van harte welkom
Degenen die een carrièreswitch overwegen en zich willen laten omscholen voor een baan in de techniek wordt aangeraden om een kijkje te komen nemen op de Open Dag. Het leer-/werktraject van Tata Steel is namelijk ook erg aantrekkelijk voor zij-instromers, gezien het feit dat Tata Steel een volledig betaalde opleiding met salaris biedt, met een landelijk erkend MBO-vakdiploma en goede doorgroeimogelijkheden.

Topopleiding
Tijdens de Open Dag kun je kennismaken met de opleiding die door De Keuzegids tot beste opleiding procestechniek van Nederland is uitgeroepen. Ook de andere opleidingen van de Academy, Elektrotechniek en Werktuigbouw, scoorden hoog in dat onderzoek en presenteren zich tijdens de Open Dag. De Academy van Tata Steel is toonaangevend in ons land waar het gaat om technisch onderwijs. Bezoekers krijgen ook informatie over de speciale module Duurzaamheid, die onderdeel uitmaakt van het lesprogramma op de Academy.

Aantrekkelijke combinatie van werken en leren
Tata Steel is een walhalla voor wie zich wil ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een VMBO-kaderdiploma, een (technisch) MBO-2 diploma of een overgangsbewijs Havo3-Havo4. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken velen aan. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 91% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%).

Aanmelden niet nodig
Voor een bezoek aan de Open Dag is aanmelden niet nodig. Tijdens de Open Dag kun je al direct solliciteren voor een van de opleidingen.

Locatie Open Dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing