Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op woensdag 8 november kunnen jongeren met een passie voor techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de vele carri√®remogelijkheden bij het staalbedrijf. Je kunt ook kennismaken met de nieuwe technologie√ęn die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printers en robotica.

Nieuw vak: duurzaamheid Vanaf dit schooljaar introduceert Tata Steel in het tweede jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde een module Duurzaamheid. Als onderdeel daarvan maken de leerlingen een eindopdracht over onderwerpen als energie, CO2 en bijproducten van het staalproces. Paradijs voor techniekliefhebbers Tata Steel is een waar paradijs voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek.

De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-3 en MBO-4) en elektrotechniek (MBO-3 en MBO-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering en robotisering. De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). Locatie Open Dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord. Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing