Open dag Kennemer Invaliden Sportclub

Door: Cor Beumer

Enkele leden van de Kennemer Invaliden Sportclub

WIJK AAN ZEE - De Kennemer Invaliden Sportclub (KIS) organiseert op woensdag 18 september een open dag in het kader van  de Week van het Badminton. Iedereen met een fysieke of verstandelijke beperking die eens gratis en geheel vrijblijvend een shuttle wil slaan, is dan van harte welkom in Sporthal Heliomare, gelegen aan de Relweg 51 te Wijk aan Zee. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met een beperking die sporten minder gebruik maken van de medische wetenschap en medicijngebruik als de groep mensen met een beperking die niet sporten. Badminton is de snelste racketsport die er bestaat en zeer goed voor hand/oog coördinatie. En met name voor de rolstoelgebruiker gaat het omgaan met een (sport) rolstoel met sprongen vooruit.

KIS is een vereniging die al sinds 1956 mensen met een beperking sport aanbied in een eigen omgeving. De trainingen worden gegeven door Timo & Inge Bakker. Beide hebben hun sporen verdient in het rolstoelbadminton, en daar kunt u zeker wat van opsteken. Speciaal in het kader van de Week van het Badminton is er een speciale actie. U kunt 4 keer gratis meetrainen om te kijken of het u bevalt. Daarnaast krijgt u een vrijkaartje voor het zwemuur van de KIS op de donderdag avond in het Sportfondsenbad in Beverwijk.

Op initiatief van Badminton Nederland worden er in het kader van de Week van het Badminton in de periode van 16 september tot en met 22 september 2013 door heel het land badmintonactiviteiten georganiseerd. De Week van het Badminton is bedoeld om vooral niet-badmintonners op een leuke manier kennis te laten maken met de badmintonsport.

Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, wil met de Week van het Badminton de badmintonsport op de kaart zetten. “Ik nodig iedereen graag uit kennis te maken met deze fantastische sport, die geen leeftijdsgrens kent, die de conditie ondersteunt, die de geest scherp houdt en waarmee je vrienden voor het leven maakt. Kortom een stoere en flitsende sport!”

Alles over de Week van het Badminton is te vinden op www.weekvanhetbadminton.nl, www.facebook.com/BadmintonNederland en www.twitter.com/badm_nederland.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing