Open huis bij Hospice Beverwijk

Door: Ab Jenema

 

 

 

BEVERWIJK – Hospice Beverwijk doet mee aan de Internationale Dag van de palliatieve zorg. In het kader van deze dag houdt de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland een  open huis. De deur van de hospice aan de Zeestraat 92 te Beverwijk staat open voor alle belangstellenden op zaterdag 8 oktober 2016 van 12.00 tot 16.00 uur.

De open dag biedt de gelegenheid om een indruk te krijgen van het huis en de manier van werken, die gericht is op kwaliteit van leven in een laatste levensfase.

Graag willen wij de warme uitstraling en sfeer laten zien en voelen, die de gastbewoners en hun familie zo waarderen.

Bestuur, coördinatoren en vrijwilligers staan klaar om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Het thema dit jaar is ‘kwaliteit van leven, als het leven pijn doet'.

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Hierbij gaat het om het zoveel mogelijk beperken van de lichamelijke klachten, maar ook om de zorg voor emotionele en levensbeschouwelijke problemen van patiënten en hun naasten. De bedoeling is dat de zorg, die thuis gegeven wordt door familie en vrienden, zo nodig wordt ondersteund door hulp van vrijwilligers van de Hospice Groep. Zij zijn hiervoor speciaal getraind en worden begeleid door de coördinatoren die tevens de zorgverlening organiseren. 

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kan palliatieve zorg ook in een hospice worden gegeven, ook wel genoemd een bijna-(als)thuis-huis. Uiteraard is er professionele ondersteuning. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorg, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Het werkgebied van de stichting is Beverwijk, Castricum/Bakkum, Heemskerk, Uitgeest, Wijk aan Zee en Velsen-Noord.

 

Het doel van deze internationale dag is om méér bekendheid te geven aan de palliatieve zorg, zodat mensen die hiermee in aanraking komen, op tijd keuzes kunnen maken en hun laatste levensfase kunnen invullen zoals zíj dat willen.

 

Altijd al eens een kijkje willen nemen in ons hospice?

U bent op 8 oktober van harte welkom op Zeestraat 92 in Beverwijk.

 

Meer informatie op www.hospice-beverwijk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing