Open huis bij hospicehuis El Ombù

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK – Hospice Beverwijk neemt deel aan de internationale dag van de palliatieve zorg. In het kader van deze dag houdt Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland op zaterdag 10 oktober 2015 een open huis in het hospicehuis El Ombù aan de Zeestraat 92.  

De open dag biedt de gelegenheid om een indruk te krijgen van het huis en de manier van werken, die gericht is op kwaliteit van leven in een laatste levensfase. Het bijna-thuis-huis in Beverwijk bestaat inmiddels al 15 jaar en is dit jaar vernieuwd en opnieuw ingericht. Graag wil men het publiek tijdens de open dag laten zien dat de warme uitstraling en sfeer, die de gastbewoners en hun familie zo waarderen, helemaal behouden zijn. Bestuur, coördinatoren en vrijwilligers staan klaar om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Wat is palliatieve zorg?
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Hierbij gaat het om het zoveel mogelijk beperken van de lichamelijke klachten, maar ook om de zorg voor emotionele en levensbeschouwelijke problemen van patiënten en hun naasten. De bedoeling is dat de zorg, die thuis gegeven wordt door familie en vrienden, zo nodig wordt ondersteund door hulp van vrijwilligers van de Hospice Groep. Zij zijn hiervoor speciaal getraind en worden begeleid door de coördinatoren die tevens de zorgverlening organiseren.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kan palliatieve zorg ook in een hospice worden gegeven, ook wel genoemd een bijna-(als)thuis-huis. Uiteraard is er professionele ondersteuning. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorg, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.
Het werkgebied van de stichting is Beverwijk, Castricum, Bakkum, Heemskerk, Uitgeest, Wijk aan Zee en Velsen-Noord.

Het doel van deze internationale dag is om méér bekendheid te geven aan de palliatieve zorg, zodat mensen die hiermee in aanraking komen, op tijd keuzes kunnen maken en hun laatste levensfase kunnen invullen zoals zíj dat willen. Het thema dit jaar is "Mijn leven dat jij niet kent".

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het hospicehuis? U bent op 10 oktober 2015 van harte welkom op Zeestraat 92. De deuren zijn van 12:00 tot 16:00 uur geopend voor het publiek. Meer informatie is op www.hospice-beverwijk.nl te vinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing