Open huis hospice Beverwijk

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland doet mee aan de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. In het kader van deze dag wordt op zaterdag 12 oktober as. 'open huis' gehouden in het hospice aan Zeestraat 92 te Beverwijk.  

Het doel van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is méér bekendheid te geven aan de palliatieve zorg, zodat mensen die hiermee in aanraking komen, op tijd keuzes kunnen maken en hun laatste levensfase kunnen invullen zoals zíj dat willen.

De open dag biedt de gelegenheid om een indruk te krijgen van het huis en de manier van werken, die gericht is op kwaliteit van leven in een laatste levensfase. Het bestuur, coördinatoren en vrijwilligers staan klaar om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Hierbij gaat het om het zoveel mogelijk beperken van de lichamelijke klachten, maar ook om de zorg voor emotionele en levensbeschouwelijke problemen van patiënten en hun naasten.

De bedoeling is dat de zorg, die thuis gegeven wordt door familie en vrienden, zo nodig wordt ondersteund door hulp van vrijwilligers van de Hospice Groep. Zij zijn hiervoor speciaal getraind en worden begeleid door de coördinatoren die tevens de zorgverlening organiseren.

Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kan palliatieve zorg ook in een hospice worden gegeven, ook wel genoemd een bijna-(zoals)thuis-huis. Uiteraard is er professionele ondersteuning. Er wordt nauw samengewerkt met thuiszorg, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Het werkgebied van de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland is Beverwijk, Castricum/Bakkum, Heemskerk, Uitgeest, Wijk aan Zee en Velsen-Noord.

U bent op 12 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom op Zeestraat 92 in Beverwijk.

Meer informatie kunt u vinden op: www.hospice-beverwijk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing