Open je wereld: word pleegouder!

Door: Ab Jenema

 

Gemeenten IJmond en Zuid-Kennemerland luiden de noodklok 

IJMOND & ZUID-KENNEMERLAND,  juni 2020 - Veel kinderen wachten op een veilige en fijne plek bij een pleeggezin. In de Regio IJmond en Zuid-Kennemerland zijn er veel te weinig pleegouders. Daarom slaan de gemeenten de handen ineen. Met de campagne Openjewereld.nu willen de samenwerkende gemeenten in de regio IJmond (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) en de regio Zuid Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort) met alle pleegzorgaanbieders in deze regio’s nieuwe pleegouders vinden.

Openjewereld.nu
Als kinderen niet thuis kunnen wonen, kunnen ze het beste opgroeien bij hetzelfde pleeggezin, met zo weinig mogelijk wisselingen. Misschien wil je wel pleegouder worden, maar weet je niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Op www.openjewereld.nu kan je stap voor stap bekijken of pleegouder zijn iets voor je is. Je kan een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders, van pleegkinderen, de eigen ouders en hulpverleners. De website belicht met filmpjes, podcasts en verhalen alle kanten van pleegzorg. Ook kunt u verhalen lezen bij www.pleegzorg.nl

Online webinar op maandag 9 juni
Op dinsdagavond 9 juni organiseren de pleegzorgaanbieders in samenwerking met de gemeenten een webinar. Hierin zal een pleegouder haar ervaringen delen over het pleegouderschap. Wat zijn de uitdagingen die je als pleegouder tegen kunt komen? En waarom is het ook zo’n prachtige ervaring? Daarnaast vertelt een medewerker van één van de pleegzorgaanbieders meer algemeen over wat het pleegouderschap inhoudt en kunt u vragen stellen aan een ervaren pleegouder.

Dus open je wereld en meld je aan voor het webinar op:

Dinsdag 9 juni

19.30 – 20.30 uur

Link: bit.ly/Webinar9juni

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing