Open koers zonder topfavoriet in Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Het is moeilijk om voor donderdag in Beverwijk een favoriet aan te wijzen. Tussen de 24 deelnemers aan de kortebaan zitten meerdere toppers, maar geen van hen steekt er bovenuit. Het maakt de koers op de Breestaat en het plaatsen van een weddenschap extra interessant. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Van de deelnemende paarden is Calistokingsdeep dit seizoen het meest succesvol. De ruin van Maatschap van der Let eindigde dit seizoen al drie keer als tweede. Pikeur Lindsey Pegram (die vorig jaar won met de nu afwezige Eliot Charisma) gaat bovendien aan de leiding in het pikeursklassement. Ze rijdt ook Fabrys Chris. De hengst heeft een snelle start in de benen, maar komt op pure snelheid vaak net tekort. De ‘korte’ baan van 275 meter is in zijn voordeel.

Concurrentie

Stal de Groningers heeft met Archange de Jiel, Chief One en Barbert drie kanshebbers op de winst. Het is bovendien afwachten wat hun nog onervaren Hariesine en Simoni’s Natural kunnen. Deze paarden treffen elkaar in de eerste omloop.

De Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl (meer dan 100 liefhebbers) brengen met Emi van Jip en Gaya Vip twee paarden aan de start. Vooral de tweede heeft kansen. De merrie liet in eerdere starts veel snelheid zien, maar kwam nog niet verder dan de vierde plaats in Warmond.

De familie Pools beschouwt de kortebaan in Beverwijk als één van hun thuiswedstrijden. Manon Pools rijdt Blackpearl Trans R. De levende legende won zeven jaar geleden al op de Breestraat. Ook haar ooms Ruud en Harry komen in actie. Ruud Pools rijdt de nog onervaren Kootenay Goj en de debuterende Drogba Apache, terwijl Harry Pools start met Viperio.

Inschrijving

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staan tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Beverwijk met deskundig onderbouwde tips.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing