Opening Longpunt Beverwijk

Door: Cor Beumer

Op woensdag 1 februari 2012 wordt in het Rode Kruis Ziekenhuis het Longpunt Beverwijk geopend. Het Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Het wordt georganiseerd door het Astmafonds, in samenwerking met zorgverleners. De opening van Longpunt Beverwijk vindt plaats tussen 14.30 en 16.30 uur en wordt verricht door mevrouw Acampo,  voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis, mevrouw Witte, directeur patiëntenvereniging Astma Fonds en de Beverwijkse wethouder Sociale Zaken en Welzijn, de heer Erol. Gastsprekers zijn een longarts van het Rode Kruis Ziekenhuis en een huisarts. Longpatiënten kunnen te maken hebben met veel verschillende zorgverleners, zoals longartsen, longverpleegkundigen, diëtisten of fysiotherapeuten, maar ook psychologen, thuiszorg of maatschappelijk werkers. Al deze zorgverleners werken mee aan Longpunt. In Beverwijk is dat in nauwe samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis, huisartsen, fysiotherapeut, diëtiste, ergotherapeut en de mantelzorg organisatie.

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners, zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je jouw medicijnen op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner?

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt Beverwijk de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij patiënten in een groep ontmoeten en interactief kunnen informeren. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van andere longpatiënten enorm helpen verbeteren.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Beverwijk. Wel dient u zich van te voren aan te melden via e-mail: [email protected] of via telefoon: 0251 654060 / 072 5336395. Het Longpunt is iedere eerste woensdag van de maand, tussen 14.30 en 16.30 uur. Deelnemers wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben hier last van.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing