Opening Slaapcentrum Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Al jaren stijgt het aantal slaapregistraties in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Deze registraties worden gedaan bij mensen die last hebben van bijvoorbeeld snurken of slaapapneu. In 2020 waren er meer dan duizend patiënten waarbij door middel van slaaponderzoek het slaappatroon is geregistreerd en geanalyseerd. Dit aantal blijft groeien. De slaapregistratie van het RKZ groeit daarmee uit z’n jasje. Om die groei op te kunnen vangen, opent op 18 januari het Slaapcentrum Heemskerk (onderdeel van het RKZ).

Alle gesprekken en onderzoeken die nodig zijn voor slaapregistratie, verhuizen daarmee van Beverwijk naar Heemskerk. Longarts Erik Kapteijns: ‘Door enkele processen te veranderen, hoeven patiënten slechts één keer langs te komen voor een intake, analyse en het starten van de behandeling. Voorheen kwamen patiënten gemiddeld tussen de drie en vijf keer langs op de polikliniek voor deze onderzoeken. Deze nieuwe manier van werken scheelt tijd voor zowel patiënt als voor ons als artsen en behandelaren.’

Na de afspraak in het Slaapcentrum Heemskerk verloopt de monitoring van de patiënt via BeterDichtbij. Dit is een app op smartphone of tablet waarin patiënten geregeld contact hebben met hun zorgverlener. In deze app krijgt de patiënt ook informatie, via onder andere video’s en folders.

U vindt het Slaapcentrum Heemskerk aan de Mozartlaan 201 in Heemskerk, de locatie van het oude Sint Jozef Ziekenhuis. Parkeren is op deze locatie gratis.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing