Opentuindag Akerendam op 30 juni

Door: Cor Beumer

De prachtige tuin van buitenplaats Akerendam, gezien vanaf de Velserweg.

BEVERWIJK - Op zondag  30 juni houdt buitenplaats Akeredam een opentuindag. De tuin is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Bij de oranjerie zijn koffie, thee , taart en tosti’s  verkrijgbaar. Er zijn (invaliden)toiletten aanwezig. Hoewel de tuin rolstoelvriendelijk is,  is het altijd handig en gezellig om een begeleider mee te nemen. Akerendam ligt tegenover het NS station van Beverwijk aan de Velserweg 20. Parkeren kunt u op het Stationsplein of achter Cineworld (op zondag gratis).

In de tuin van buitenplaats Akerendam staan de kuipplanten weer buiten. Ondanks dat Akerendam midden in het centrum van Beverwijk ligt, is het gedurende het groeiseizoen een oase van rust.  De tuin, een rijksmonument, is oorspronkelijk aangelegd tussen 1636 en 1639. Achter huis Akerendam ligt een grote barokke spiegelvijver. Deze vijver geeft een goede indruk van de barokke stijl van vijvers uit de 18e eeuw.

Wie graag meer wil weten over de tuin van Akerendam  met haar tuinstijlen uit de 17e, 18e, 19e, 20ste  en 21ste eeuw kan meelopen tijdens de rondleiding die start om 11.00 uur en om 14.00 uur. In 2013 zal de tuin van Akerendam verder nog open zijn op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing