Operatie bij ernstig overgewicht: ja of nee?

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De zomer is voor mensen met overgewicht vaak een heel confronterende periode. Verhullende kleding is te warm, in badkleding wagen ze zich niet meer en door de warmte hebben ze het veelal benauwd. Wat overblijft is binnen zitten in afwachting van de koelere dagen. "Dit is voor velen het moment dat ze besluiten dat de maat vol is", aldus Huib Cense, bariatrisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis. Op donderdag 5 september en woensdag 20 november 2013 organiseert het ziekenhuis de informatieavonden: "Operatie bij ernstig overgewicht? Ja/nee."

 Wanneer kom je in aanmerking voor een maagoperatie? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens de avonden die het Rode Kruis Ziekenhuis organiseert in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK).

Steeds meer Nederlanders hebben overgewicht, van wie een groot deel zelfs in een ernstige vorm. Dit heet obesitas. Al deze extra kilo's kunnen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, nu en in de toekomst.

Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam in samenwerking met de NOK het volledige behandelpakket kan aanbieden.

Tijdens de avonden wordt u over het onderwerp geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Bijdragen worden verzorgd door een chirurg en een gespecialiseerd verpleegkundige uit het RKZ en door de Nederlandse Obesitas Kliniek. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van het ziekenhuis op de 2e etage, van 18.30 tot 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.00 uur. U kunt zich aanmelden via de website: www.rkz.nl/agenda (aanmeldingsformulier). En bij het Pati├źntenservicebureau van het Rode Kruis Ziekenhuis, tel. 0251-265111. Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur. De toegang is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing