Ophef over bouwplan Zeeduin in Wijk aan Zee

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Een groep bezorgde inwoners van Wijk aan Zee heeft van zich laten horen. Men zet vraagtekens bij een bouwplan van aannemer C. Nelis op de locatie Zeeduin. Op de website van het bouwbedrijf is een tekening te zien, waarover veel onduidelijkheid bestaat.

Blijkens de summiere informatie op de betreffende website is er sprake van een complex met veertig hotelappartementen en vergaderruimte op slechts vijftig meter van het strand. De bewoners vrezen dat er opnieuw een te massaal gebouw in het kustdorp zal worden neergezet. Veel Wijk aan Zeeërs hebben zich in de loop der jaren voortdurend verzet tegen grootschalige bouwprojecten die het dorpskarakter te veel zouden aantasten. Vooralsnog is onduidelijk of daarvan in dit geval ook sprake is.

Bouwbedrijf Nelis kwam vorige week ook al in het nieuws, nadat het bedrijf overeenstemming met de gemeente Heemskerk bereikte. Die gemeente koopt een perceel grond aan, waarop het bouwbedrijf garageboxen wilde gaan bouwen. Dat stuitte op veel verzet in de betreffende woonwijk. De bewoners zaten niet te wachten op garageboxen en vreesden overlast. De gemeente heeft die zorg nu weggenomen door de grond van het bouwbedrijf over te nemen.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl