Opknapbeurt viaduct Wijckermolen-Parallelweg

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De gemeenteraad heeft in 2012 de startnotitie A22 vastgesteld. Hierin is de ambitie uitgesproken om de bedrijvigheid op de Woonboulevard, in de Haven en het industriegebied de Pijp te stimuleren en de delen van de stad, die door de A22 worden gescheiden, beter te verbinden.

Een van de onderdelen van het plan is een grote opknapbeurt van het viaduct tussen de Wijckermolen en de Parallelweg. Doel is het verbeteren van de inrichting van deze belangrijke verbindingsweg tussen het Centrum en de Pijp.
Het viaduct wordt in de komende periode geschilderd en later dit jaar voorzien van nieuwe verlichting. De werkzaamheden worden gecombineerd met het onderhoud dat Rijkswaterstaat aan het viaduct moet doen, waardoor de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.

Tijdens de werkzaamheden is het twee keer noodzakelijk het viaduct voor auto’s af te sluiten. De eerste keer is donderdag 25 juli van 06.00 uur tot vrijdag 26 juli 20.00 uur. In het weekend van 27 en 28  juli is het viaduct dan weer open. De aansluitende week, van maandag 29 juli om 06.00 uur tot vrijdagavond 2 augustus om 20.00 uur is het viaduct weer afgesloten voor auto’s.

Door middel van verkeersborden wordt het autoverkeer gewezen op de alternatieve route, via de Velsertraverse, Aagtentunnel en Laan der Nederlanden.

Voor voetgangers en fietsers blijft het viaduct tijdens de werkzaamheden wel open. Deze weggebruikers worden via omleidingsborden in tweerichtingen door één buis geleid.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing