Oproep burgemeester: wacht niet tot de zomer om een nieuw reisdocument aan te vragen

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Wacht niet tot de zomer om een nieuw reisdocument aan te vragen, adviseert burgemeester Martijn Smit. De gemeente Beverwijk verwacht de komende tijd 2000 aanvragen voor een nieuw paspoort of identiteitskaart. Om iedereen op tijd te kunnen helpen, zijn sinds half april de openingstijden verruimd en wordt extra personeel ingezet. Toch voorziet de burgemeester problemen als iedereen tot het laatste moment wacht.

´Tijdens de coronaperiode zijn veel reisdocumenten verlopen, maar nog niet opnieuw aangevraagd,´ aldus de burgemeester. ´Sinds half april hebben we ruimere openingstijden en zijn er extra balies geopend, zodat we iedereen die deze zomer een nieuw reisdocument nodig heeft kunnen helpen. Maar als iedereen pas eind juni of begin juli bij ons aanklopt, lopen de wachttijden op en kunnen we niet iedereen op tijd helpen.´

Deze zomer een nieuw reisdocument nodig? Maak nu alvast een afspraak

De burgemeester roept inwoners daarom op om nu alvast een afspraak in te plannen. Dat kan eenvoudig online via beverwijk.nl/afspraak of telefonisch: (0251) 256 256.

Na de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat het reisdocument klaar is

Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen op afspraak. Na de aanvraag duurt het 5 werkdagen voordat het paspoort of de identiteitskaart klaar is. Maak daarom op tijd een afspraak. Zo weet u zeker dat u op tijd terecht kunt: uiterlijk 5 werkdagen voordat u uw nieuwe reisdocument nodig heeft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: beverwijk.nl/reisdocumenten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing