Oproep: maak een afspraak voor de boosterprik, komende week nog veel plek

Door: Ab Jenema

IJMOND - De afgelopen weken heeft GGD Kennemerland de vaccinatie capaciteit flink opgeschaald. Onder meer door in Haarlem een nieuwe grote locatie te openen en door het aantal lijnen op P4 Lang Parkeren bij Schiphol meer dan te verdubbelen. Als gevolg hiervan is er in de regio Kennemerland voldoende ruimte voor iedereen om snel de boosterprik te halen.

Met name op de grootste locatie (P4 Lang Parkeren bij Schiphol) staan nog ruim voldoende slots open. GGD Kennemerland roept mobiele mensen zonder afspraak op om dit zo snel mogelijk te doen. Wie nu een afspraak maakt, kan komende week al terecht voor de booster. Ook op de andere locaties is ook nog beperkt plek beschikbaar.

Een nieuwe afspraak kan gemaakt worden via coronavaccinatie-afspraak.nl cf 0800 7070. Mensen geboren in 1989 en 1990 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD’en voor een corona boostervaccinatie.

Aantal besmettingen afgelopen week toegenomen
Deze week (23 t/m 29 december) zijn 14.783 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Daarvan waren 3989 uitslagen positief (26,9%). Het aantal positieven is daarmee toegenomen ten opzichte van afgelopen week. Kanttekening bij deze informatie is dat het aantal positieven afgelopen week iets hoger lag dan in de laatste update, omdat destijds nog niet alle uitslagen binnen waren.   

Bij P4 Lang Parkeren Schiphol is het nog steeds mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een test is. Inwoners uit Kennemerland kunnen zich daarnaast laten testen in Haarlem, Velsen-Noord en bij de testbus. Deze staat in wisselende gemeenten. 

Aantal gezette vaccinaties deze week weer toegenomen
Deze week (23 t/m 29 december) zijn er 27.071 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland. Komende week is de capaciteit nog meer opgeschaald. Dan kunnen op maximale capaciteit meer dan 50.000 mensen langskomen voor een boosterprik.

GGD Kennemerland benadrukt dat er komende week nog voldoende slots openstaan. Wie nu een afspraak maakt, kan komende week al terecht. Daarbij geniet het de voorkeur om gebruik te maken van onze grootste locatie op P4 Lang Parkeren bij Schiphol. Ook in Haarlem, Velsen-Noord en IJmuiden wordt zeven dagen per week gevaccineerd.

Vaccinatielocatie P4 Lang Parkeren bij Schiphol vanaf komende week tot 22.15 geopend
De vaccinatielocatie op P4 Lang Parkeren bij Schiphol is vanaf maandag vijf dagen per week geopend tot 22.15 uur. Dit is de grootste vaccinatielocatie van GGD Kennemerland. Hiermee is het voor iedereen die nu een afspraak maakt mogelijk om op korte termijn een boosterprik te halen. Wekelijks kunnen daar ruim 30.000 mensen gevaccineerd worden.   

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing