Optreden 'Bag of Bones' in café Camille

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De band 'Bag of Bones' treedt zaterdag 22 augustus 2014 op in cultureel café Camille. De naam klinkt wellicht bij velen nog niet bekend, maar dat gaat snel veranderen. Het debuutalbum 'Under my Wings' bevat klassieke bluesrock en klinkt overtuigend en veelbelovend.  
 
Geheim ingrediënt nummer 1 is gitarist Elco Jongkind, half Spaans, half Nederlands. Waar in hemelsnaam heeft deze man al die jaren gezeten? Met virtuoos gemak stuwt hij de muziek naar grote hoogte. De route zit vol wendingen: net als je volledig klem zit in de strakste riffs denkbaar, hypnotiseert hij je met een waaier van lyrische melodieën, om je vervolgens snoeihard wakker te schudden met een vlijmscherpe solo. Een gitarist van zeldzame klasse.
 
Minder op de voorgrond, maar minstens zo belangrijk is de Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger. De man is verantwoordelijk voor een zeldzaam stuwende drive. De combi met de drum is strak en groovend, een wild kloppend hart waar geen ontsnappen aan mogelijk is.  
 
Baatin en Bowman vliegen de Atlantische oceaan over voor de grotere festivals. Kleinere shows krijgen Bag of Bones als trio. Jongkind is ook nog eens een verdomd goede zanger en het voordeel van Bag of Bones als trio is dat het wat meer ruimte biedt voor experiment. Het schuurt soms tegen funk aan, dan ineens klinkt er Flamenco in door. Maar welke kant het ook op gaat: de kern is onversneden bluesrock, erg goede onversneden bluesrock.
 
U bent gewaarschuwd. Aanvang van het optreden is 21:30 uur, de toegang is gratis. Cultureel café Camille is gevestigd aan de Kerkstraat 37. Kijk voor uitgebreide informatie op www.cafecamille.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing