Optreden leerlingen Otterkolken met St. Caecilia

Door: Jan Pronk

IJMOND - Vanaf februari hebben de kinderen van groep 5 van de Otterkolken geoefend om op een trompet, bariton, saxofoon of klarinet te leren spelen 
met uiteindelijke doel om mee te spelen met het fanfareorkest van St. Caecilia. In de eerste lessen merkten ze hoe moeilijk het is om een mooie toon uit een blaasinstrument te krijgen, 
maar hun harde werk wordt beloond! Op 11 juli is het echt zover, dan gaan ze optreden samen met leden van St. Caecilia voor hun medeleerlingen, ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden.    
Het Heemskerkse fanfareorkest St. Caecilia en het Cultuurcentrum Heemskerk hebben dit intensieve muziekproject samen met basisschool de Otterkolken georganiseerd. 

Alle partijen vinden het belangrijk dat kinderen verschillende soorten muziek leren kennen en zelf beleven hoe het is om een instrument te bespelen. Groep 5 is begonnen met een serie algemene muzieklessen van Gisla Bruitsman. Daarna kozen de kinderen voor een instrument en hebben ze 8 weken lang les gekregen op de trompet (Martin Wittenbrood), bariton (Ruud Pletting), saxofoon (Sacha Ewouds) en klarinet (Gisla Bruitsman). Ze mochten de instrumenten mee naar huis nemen om te oefenen, zo’n grote koffer was voor sommige ouders wel even schrikken, maar er is veel geoefend. 

In de laatste vier lessen hebben de kinderen een eigen orkest gevormd o.l.v. Ruud Pletting (dirigent bij St. Caecilia én trombone docent van het cultuurcentrum). Leden van NOVA Caecilia spelen met de leerlingen mee tijdens hun optredens op 11 juli op De Otterkolken (om 13.30 voor medeleerlingen, om 18.30 is iedereen welkom).  

De kinderen spelen onder andere Mieke heeft een lammetje en We will rock you. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing