Optreden Lemon in cultureel café Camille

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zaterdag 13 juni treedt de band Lemon op in cultureel café Camille. Deze band vierde tijdens Koningsnacht 2015 op de Noordermarkt in Amsterdam de release van hun vierde album. Het is de opvolger van het album NEDchester, waarmee de band veel lovende recensies verzamelde. 

OOR stelde bijvoorbeeld dat Lemon op de beste momenten niet onder doet voor de Stone Roses en Happy Mondays. De recensent bekende dat hij op die momenten zelfs stiekem een traantje wegpinkte. Het magazine LiveXS noemde NEDchester “een heel aangename trip die bij sommigen nostalgische gevoelens zal opwekken.” De website Festivalinfo.nl noemde het een vreselijk verslavende CD en waardeerde het met maar liefst 4 uit 5 sterren. Deze recensent hoorde eerder invloeden van MGMT dan van Stone Roses of Happy Mondays. Zijn uiteindelijke conclusie: Lemon weet een eigen geluid neer te zetten.

De titel NEDchester verwijst naar de inspiratiebronnen van de band: bands als Happy Mondays, Primal Scream, The Charlatans, The Farm en The Stone Roses, die begin jaren negentig onder de noemer ‘MADchester’ Rock met Dance mixten. Het is dan ook geen toeval dat Lemon in De Melkweg het voorprogramma van The Charlatans en in Paradiso de aftershow voor Primal Scream verzorgde. Andere bands die inspiratie putten uit de MADchester-sound zijn bijvoorbeeld The Kooks, Cut Copy, Jagwar Ma, Kasabian, Chk Chk Chk en Hard-Fi.

NEDchester is de opvolger van het album "Hey, since we're not rich and famous we'd appreciate it very much if you choose to support us and pay for our music. If you download it for free could you do us the favour to spread it to all your friends? Respect!", dat eerder ook al mooie recensies kreeg in o.a. OOR, Fret en Music Maker. Een platendeal met het Amerikaanse label Space Ark records liep voor Lemon helaas, vanwege (cliché cliché) malversaties, vroegtijdig op de klippen.

Na het beluisteren van een van de tracks van NEDchester, schreef een van de grootste helden van de bandleden, zanger Rob Birch van de Engelse band Stereo MC's: "You don't need no props if your music is strong, be confident". Mark Bongers (bas), Paul Hesen (drums, zang) en Ralf Hesen (gitaar, zang), stappen dan ook confident elk podium op en zullen niet rusten voordat heel Nederland is gegrepen door de NEDchester vibe.

Aanvang van het optreden in Camille is 21:30 uur, de toegang is gratis. Cultureel café Camille is gevestigd aan de Kerkstraat 37. Zie ook: www.cafecamille.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing