Orgelconcert in de Grote Kerk

Organist Jochem Schuurman

BEVERWIJK - Jochem Schuurman sluit concertserie op het Beverwijkse Müller-orgel af in de Grote Kerk aan de Kerkstraat.  Eén van de grootste orgel talenten die Nederland rijk is komt vrijdag 16 augustus naar Beverwijk om daar het historische Christian Müller orgel (1756) te bespelen.

Jochem Schuurman heeft een bijzonder  indrukwekkend programma samengesteld met werken van J.S. Bach waaronder de Partita Sei gegrü?et, Jesu gutig BWV 768 en Preludium in G BWV 568, van Carl Philipp Emanuel Bach (de zoon van J.S. Bach) horen  we de Sonate in a,  van  R Schumann een aantal fraaie fuga’s op het thema BACH en hij zal zijn concert besluiten met het “Variations Sérieuses, Op. 54 van Felix Mendelssohn Bartholdy, eigenlijk betreft het hier een pianowerk die door de Nederlandse organist R Smits bewerkt is voor orgel, voor zover ik kan nagaan is dit muziekstuk nog niet eerder uitgevoerd op het Beverwijkse orgel.

Jochem Schuurman (1989)  is organist van de Gereformeerde kerk “de Hoeksteen” in Drachten. Van 1997-2007 volgde hij orgellessen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga, daarnaast volgde hij o.a. masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eduardo Belloti en Paolo Crivellaro Hij behaalde diverse orgelprijzen waaronder twee maal de eerste prijs op het Govert van Wijn orgelconcours in Maasluis 2008-2010 en driemaal achtereen op het orgelconcours in de Koepelkerk te Leeuwarden.

Aanvang van het concert is om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 inclusief programma. Het volledige programma 2013 en informatie over de organist is te vinden op de website www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten. Na afloop van het concert kunt u de speeltafel van het orgel bezoekenaa

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing