Orgelconcert Peter van Dijk in Grote Kerk

BEVERWIJK - Op vrijdag 19 juli zal Peter van Dijk voor het eerst een concert verzorgen op het Beverwijkse Müller-orgel in de Grote Kerk aan de Kerkstraat. Hij heeft zijn programma de titel mee gegeven: ’Bach and Friends” meegegeven. Niet alleen muziek van Bach zal er klinken maar ook muziek van andere Duitse meesters, waaronder Georg Boehm, Andreas Sorge, en Joh.L.Krebs, die allen leefden in de tijd van Bach. Het belooft een zeer gevarieerd concert te worden met muziek die op het lijf geschreven staat van het Beverwijkse Müller orgel.

Peter van Dijk werd in 1952 in Groningen geboren. Op zijn 13e jaar begon hij als kerkorganist in de gereformeerde kerk van Harkstede. Hij ontving zijn orgelopleiding van onder andere Anco Ezinga. In Utrecht en Amsterdam studeerde hij muziekwetenschap, orgel, kerkmuziek en klavecimbel bij onder andere Nico van den Hooven, Maarten Kooij en Ton Koopman. Peter van Dijk maakte een groot aantal lp- en cd-opnamen en gaf talloze concerten in binnen- en buitenland. Als publicist schreef  hij tal van artikelen en een aantal boeken. Als orgeladviseur is hij betrokken geweest bij diverse restauratie- of nieuwbouwprojecten, waaronder “ Het Bachorgel” in de Grote Kerk van Dordrecht (2007) en het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk van Groningen (2011).

Het  concert begint  om 20.00 uur. Toegangsprijs is €  7,50, inclusief programma. Het volledige programma 2013 en informatie over de organisten zijn te vinden op onze website: www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten. Na afloop van het concert kunt u de speeltafel van het orgel bezichtigen en napraten met de concertgever.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing