Ossel: "Geen gevallen van jihadisme in Beverwijk"

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Burgemeester Freek Ossel heeft in een persverklaring laten weten dat in Beverwijk geen gevallen van jihadisme of uitreizigers bekend zijn. Ossel reageert hiermee op een artikel in het Noordhollands Dagblad van vanochtend. Daarin werd een uitspraak van gemeenteraadslid Karel Fiseler aangehaald.  

Fiseler woonde gisteravond een discussie, georganiseerd door het CDA, bij. Hij liet daarbij weten dat er twee jongeren in Beverwijk zouden rondlopen die sympathiseren met IS. Fiseler baseerde zich volgens het artikel op uitspraken tijdens een eerdere bijeenkomst, waarin meegedeeld zou zijn dat de politie de twee in de gaten houdt.

Ossel stelt: "Op verzoek van de gemeenteraad heeft de burgemeester van Beverwijk op 29 oktober 2015 een informatieve bijeenkomst voor raadsleden georganiseerd over radicalisering en terrorisme. Tijdens deze bijeenkomst is onder andere gesproken over hoe radicalisering bij jongeren te herkennen is. Daarbij zijn twee casussen die zich in de IJmond afspelen, behandeld. Er zijn geen gevallen van jihadisme of uitreizigers bekend in Beverwijk."

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl