Overeenkomst gemeente en dierenambulance

Door: Cor Beumer

Voorzitter van de Dierenambulance, mevrouw W.G.M. van Wienen-Hoos en wethouders Erol ondertekenen de overeenkomst

BEVERWIJK – Het vervoer van gewonde of overleden (zwerf-)dieren in Beverwijk en Velsen is vanaf vrijdag 5 april 2013 definitief geregeld met de Dierenambulance Kennemerland. De voorzitter van de Dierenambulance, mevrouw W.G.M. van Wienen-Hoos, en de betrokken wethouders Erol (Beverwijk) en Westerman (Velsen) ondertekenden daar overeenkomsten voor. De gemeenten Beverwijk en Velsen sloten op 5 april elk een eigen overeenkomst af met de Dierenambulance Kennemerland over het vervoer van gewonde of overleden (zwerf-)dieren. Daarmee zijn de afspraken op papier vastgelegd.

Het vervoer van gewonde of overleden (zwerf-)dieren is een taak van de gemeente, die in Beverwijk en Velsen al jaren professioneel wordt uitgevoerd door de Dierenambulance Kennemerland. Nu de overeenkomsten zijn getekend, zijn de afspraken goed geregeld en vastgelegd. De afspraken zijn in goede samenwerking tussen beide gemeenten en de dierenambulance tot stand gekomen.

Wie een zwervend, gewond of overleden dier aantreft in Beverwijk of Velsen kan de Dierenambulance Kennemerland bellen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het nummer is 0251-215454. Dat staat ook open voor vragen op werkdagen van 09.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Wie buiten deze tijden dit nummer belt, krijgt een 06-nummer te horen van de dienstdoende rijder. De Dierenambulance haalt het dier op, verzorgt de eerste noodopvang en indien nodig ook de eerste noodverzorging. Als het dier langere verzorging nodig heeft, gaat het naar een van de gespecialiseerde opvangorganisaties in de regio.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing