Pabo-studenten strijden om finaleplek in Noord-Hollandse voorleeswedstrijd

Door: Jan Pronk

Op vrijdag 1 april 2022 vindt de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd Noord-Holland Stichting Lezen organiseert in het schooljaar 2021-2022 voor de 11e keer de Pabo Voorleeswedstrijd, voor pabo-studenten. Het enthousiasme is onverminderd groot. De wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van Stichting Lezen, de bibliotheken en stichting entoen.nu.

Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabo-studenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen.

Provinciale finale
Tijdens de provinciale finale op 1 april strijden 4 Noord-Hollandse en 6 Zuid-Hollandse pabo-winnaars om de titel 'Provinciekampioen', per provincie wordt een winnaar gekozen. Deze (gecombineerde) provinciale finale vindt plaats in het Bibliotheektheater van de Bibliotheek Rotterdam. De organisatie is in handen van Probiblio.
U bent van harte uitgenodigd om deze provinciale finale bij te wonen. Wij stellen het zeer op prijs als u in uw medium aandacht besteedt aan de Pabo Voorleeswedstrijd.
In het meegestuurde programma vindt u de namen van de provinciale finalisten voor Noord- en Zuid-Holland, het adres en de programmatijden.

Landelijke finale
Op 1 juni 2022 nemen de Noord-Hollandse en de Zuid-Hollandse winnaars het vervolgens op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in Theater de Kikker in Utrecht.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing