Parkeerproblemen in Merwedestraat

Door: Raimond Bos

Links Lydia Brands, in het midden wethouder Frans Koster en rechts Petra Reith.

BEVERWIJK - Bewoners van de Merwedestraat en omliggende straten kunnen sinds de herstructurering van het gebied hun auto's niet meer goed kwijt. De beschikbare parkeerruimte is minder groot, doordat de parkeerstrook langs de speeltuin is verdwenen. Vanochtend hebben bewoners Petra Reith en Lydia Brands de situatie onder de aandacht van wethouder Frans Koster gebracht. Ze overhandigden hem drie vellen met handtekeningen van ontevreden buurtbewoners.

De gemeente heeft in september 2013 de herstructurering van de wijk afgerond. Er werden vijvers aangelegd, bomen gepland en nieuw straatmeubilair geplaatst. Langs de speeltuin aan de Merwerdestraat werd het trottoir verbreed, de voorheen aanwezige parkeerstrook kwam daarmee te vervallen. Een kwaliteitsverbetering, aldus de gemeente, maar volgens de bewoners onnodig. "Daar loopt bijna niemand, dus die verbreding was wat ons betreft niet nodig geweest", aldus Petra Reith. De bewoners vermoeden dat er onvoldoende rekening is gehouden met de vele bezoekers van buiten de wijk die naat het speeltuingebouw komen, ook 's avonds en in het weekend. "Op donderdagavond is er een kaartclub, in het weekend zijn er vaak feesten en de komende weken wordt er ook hulp gegeven bij het invullen van de belastingaangifte. Al die bezoekers kunnen daar hun auto's niet meer kwijt en zetten hun voertuig elders in de wijk neer, waardoor wij niet meer kunnen parkeren."

Wethouder Koster bood een luisterend oor en zegde toe de situatie te gaan bekijken. ,,We moeten eerst vaststellen hoeveel parkeerplaatsen er in alle redelijkheid nodig zijn, rekening houdend met de avonddrukte van niet-bewoners. Als blijkt dat het aantal parkeerplaatsen aan de onderkant zit, moeten we bekijken hoe we dat aantal kunnen uitbreiden'', aldus Koster. Hij beloofde na twee weken met een antwoord te komen. De indieners van de petitie wezen de wethouder ook op het feit dat een oversteekplaats ter hoogte van de speeltuin, waar destijds een versmalling in de rijbaan was aangebracht, nu is verdwenen. "Dat levert voor de kinderen die oversteken een onveilige situatie op. Ze moeten nu oversteken tussen de geparkeerde auto's." Koster reageerde enthousiast op het voorstel om, wanneer er een plan van aanpak is opgesteld, de bewoners uit te nodigen in het speeltuingebouw voor een informatiebijeenkomst.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing