Partijen leveren gelijktijdig kandidatenlijsten in

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - De partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in zullen hun kandidatenlijsten allemaal tegelijk inleveren. Ze doen dat op maandag 3 februari 2014 om 17:00 uur.

Op dinsdag 4 februari 2014 komen de leden van het hoofdstembureau om 16:00 uur bijeen om alle ingeleverde kandidatenlijsten te controleren. Hierbij wordt onder meer gelet op spelfouten en of er geen stukken ontbreken. Op vrijdag 7 februari 2014 vindt de lijstnummering plaats door leden van het centraal stembureau. Dan wordt vastgesteld welke partij welk lijstnummer krijgt. Dit is voor een groot deel afhankelijk van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Op vrijdag 7 februari 2014 komt het hoofdstembureau om 16:00 uur bijeen om de geldigheid van alle kandidatenlijsten definitief vast te stellen. Het hoofdstembureau bestaat uit vijf personen waaronder de burgemeester als voorzitter. Verder hebben de volgende personen zitting in het bureau: Gerard Asselman, Francisco Perez van der Oord, Sonja Waschkowitz en Ali Burak Turkes.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing