Pas op, spelende kinderen! In het Badgastenkerkje

Door: Ab Jenema

Noel & Flint

WIJK AAN ZEE – Pas op! Op zondag 2 juni om 12 uur, zijn er (muziek-)spelende kinderen in het Badgastenkerkje. Dan geven Maks (10, gitaar) ,Tom (10, piano), Flint (13, gitaar) en Noël (13, gitaar) een concert. Deze Wijk aan Zeese- en Beverwijkse jongens delen dan heel graag hun enthousiasme voor muziek met u. Toegang vrij. Na afloop mag je zelf bepalen of je wilt bijdragen aan de instandhouding van de concerten en het kerkje. Inloop vanaf 11.30

Tom
Tom had al vroeg belangstelling voor muziek. Als klein broekie probeerde hij al te spelen op het harmonium (traporgel) van zijn oma. Hij zat dan bij haar op schoot terwijl oma trapte op de luchtpedalen! Inmiddels heeft Tom langere benen en kan hij zelf de pedalen van de piano bedienen. Hij heeft na eerst de basiscursus muziek gedaan te hebben nu zo’n 2 jaar les bij Myrtle Treurniet in het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk. Tom speelt pop, klassiek en hij maakt nu al zijn eigen composities die hij zondag zeker zal spelen!

Maks
Maks’ inspiratiebronnen zijn Yorick van Norden, Paul Mc Cartney, Queen en steeds meer nieuwe favorieten. Hij heeft nu een jaar of 3 les bij Peter Bouman in Haarlem. Maks was eigenlijk niet zo’n liefhebber van oefenen, een grote stimulans om te studeren is omdat hij heel graag optreedt en dan wil je toch wat kunnen laten horen! Maks heeft met zijn optredens op straat zelf een eigen podium en publiek gecreëerd. En zo is hij waarschijnlijk de meest gefilmde artiest in Wijk aan Zee!

Noël en Flint
Noël en Flint zullen op 2 juni de meeste nummers samen spelen. Ze kennen elkaar van school. Flint heeft een moeder die piano speelt en zijn vader zingt in een band. Toen hij een jaar of 4 terug in de klas ook nog zijn meester Guido de Koning gitaar hoorde spelen viel het kwartje! Net als Maks hierboven heeft Flint les bij Peter Bouman in Haarlem.

Noël bestudeert filmpjes op YouTube van originele artiesten en van covers om er achter te komen hoe hij een nummer kan spelen. Laconiek zegt hij: ‘Dat spaart tijd”. Hij kreeg zijn eerste gitaar eind 2016. Noël speelt naast gitaar ook piano en drums. Noël en Flint hebben al vaker samen opgetreden: tijdens koningsdag, in de dorpskerk van Wijk aan Zee, op school en op een feestje van beeldhouwster Sjanneke van Herpen. De twee hebben heel wat nummers van de top 2000 in hun vingers, van Deep Purple, Beatles, Eagles tot Don Mc Lean.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing