Patiënten geven Slaappolikliniek RKZ maximale waardering

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Slaappolikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis krijgt de maximale waardering door patiënten van de Apneu Vereniging.

Vijf sterren voor de Slaappolikliniek
De Slaappolikliniek van het RKZ krijgt 5 sterren toegekend in het jaarlijkse onderzoek van de Apneu Vereniging. Dit onderzoek werd gehouden onder 5.100 patiënten. Het Rode Kruis Ziekenhuis is een van de 7 Nederlandse ziekenhuizen met 5 sterren. Alleen slaapklinieken die bovengemiddeld presteren hebben sterren gekregen.

Verbetering lifestyle
De longartsen van het Rode Kruis Ziekenhuis hebben in samenwerking met kno-artsen, kaakchirurgen, neurologen en OSAS zorgcoaches een Slaappolikliniek opgericht. Binnen deze slaappolikliniek is er niet alleen veel aandacht voor het stellen van een diagnose en een behandeling van een slaapstoornis. Ook is er veel aandacht voor lifestyle en verbetering hiervan. Hiervoor is er een intensieve samenwerking met een gespecialiseerde fysiotherapie praktijk, waar diverse programma’s kunnen worden gevolgd. Dit is gericht op het stimuleren van lichaamsbeweging en eventuele gewichtsverlies. Het is hierbij belangrijk om fitter te worden. In de fysiotherapiepraktijken zijn ook diverse diëtisten werkzaam die begeleiden in voedingspatronen. Een groot gedeelte van dit lifestyle programma wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Ook werkt de Slaappolikliniek nauw samen met de afdeling cardiologie voor uitgebreide cardio vasculaire screening ter preventie van hart- en vaatziekten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing