PAULIEN PISTOR NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR PWN

Door: Jan Pronk

NOORDHOLLAND - Paulien Pistor is per 1 juli benoemd tot algemeen directeur van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Met de benoeming van Paulien Pistor heeft de Raad van Commissarissen van PWN gekozen voor een ervaren en verbindende bestuurder die eerder werkzaam was in de drinkwatersector.

Pistor, die haar sporen verdiend heeft in de drinkwatersector, was eerder werkzaam bij Waternet, waar zij directeur Strategie & Transitie was tot augustus 2020. Ook is zij werkzaam geweest bij de Gemeentewaterleidingen Amsterdam en zelfs eerder bij PWN. Daarnaast heeft zij bij Gemeente Eindhoven als gemeentesecretaris grote stappen gezet op het gebied van innovatie, creativiteit en transitie. Daarvoor was zij werkzaam bij Gemeente Haarlem. PWN is de afgelopen 1,5 jaar geleid door ad interim directeur Ria Doedel. Zij blijft voor een soepele overgang en overdracht nog een korte periode bij PWN.

Betrouwbaar drinkwater en veerkrachtige natuur
Paulien Pistor: “We zien veel op ons afkomen de komende jaren. Denk aan klimaatverandering, stikstofuitstoot en de groei van het aantal inwoners in Noord-Holland. Die ontwikkelingen raken ons water en onze natuur. We zien nu al dat de kwaliteit van de drinkwaterbron onder druk staat en dat geldt ook voor de biodiversiteit van onze duinen. We moeten ons, samen met onze partners, voorbereiden op de toekomst. We kunnen dat namelijk niet alleen. Samen zullen we oplossingen moeten ontwikkelen voor deze uitdagingen zodat PWN nu en in de toekomst kan zorgen voor betrouwbaar drinkwater en veerkrachtige natuur voor haar klanten. Ik zie ernaar uit om samen met de PWN’ers en onze omgeving deze uitdagingen verder te gaan. Als het aan mij ligt met een glimlach op het gezicht.”

De Raad van Commissaris bedankt Ria Doedel voor de resultaatgerichte en vakkundige wijze waarop zij haar ad-interim periode bij PWN heeft ingevuld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing