Pavel Eljanov op Tata Chess Tournament 2016

Door: Bos Media Services

De twee wereldkampioenen schaak, Hou Yifan en Magnus Carlsen, in hun onderlinge partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2015.

WIJK AAN ZEE - Pavel Eljanov (Oekraïne) wordt de dertiende deelnemer aan de Tata Steel Masters, de hoofdgroep van het Tata Steel Chess Tournament. Eljanov (32) is bezig aan een opmars op de wereldranglijst. Na enkele uitstekende resultaten in de tweede helft van 2015 heeft hij op die lijst de dertiende plek weten te bereiken. 

Begin dit jaar stond hij nog op de 25e positie. Eljanov won in 2007 de B-groep (nu de Tata Steel Challengers), waarmee hij een plaats in de A-groep (nu Tata Steel Masters) afdwong voor 2008. Daar eindigde hij op een gedeelde laatste plaats. "Eljanov is een aanwinst voor ons toernooi", aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. "Hij is dit jaar een snel rijzende ster aan het schaakfirmament. Op het wereldbekertoernooi in Bakoe was hij ongenaakbaar. Hij won nagenoeg al zijn partijen en schakelde daarbij toppers als Nakamura (VS) en Grischuk (Rusland) uit. In de halve finale moest hij in de uiteindelijke winnaar Sergey Karjakin tenslotte zijn meerdere erkennen. Alleen al in Bakoe won Eljanov 35 ratingpunten. Na een succesvol optreden op het EK voor landenteams in Reykjavik heeft hij inmiddels een rating van 2763 punten. Begin dit jaar was dat nog 2727 punten. Als hij in januari nog steeds zo goed in vorm is, kunnen we op het Tata Steel Chess Tournament een aantal mooie partijen tegemoet zien."

Binnenkort wordt bekend wie de laatste deelnemer wordt in de hoofdgroep van het Tata Steel Chess Tournament 2016. De laatste plek gaat naar de grootmeester die op 1 december 2015 het hoogst genoteerd is van de ACP Tour (van de spelers die op 1 januari 2015 een rating van 2750 of lager hadden). De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2016.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing